Jose Francisco Mira Marín naix en Ibi. Inicia els seus estudis a l’Unió Musical d’Ibi, seguint-los després als conservatoris d’Alacant, Madrid i Sevilla. Obté el Títol de Professor Superior de Flauta, amb els professors José Mirete, Andrés Carreres i Francisco Javier López, amplant estudis posteriorment amb Magdalena Martínez (solista Palau de les Arts) i Jaime Martín (Royal College Londres). Ha actuat com a solista en nombrosos grups de cambra, realitzant concerts per tot l’estat espanyol, Marrocs i Estats Units. A més, ha realitzat gravacions per a RNE, TVE, CANAL SUR i CANAL 9. Ha col·laborat com a flauta solista en nombroses agrupacions, destacant la Banda Municipal d’Alacant, l’Orquestra Simfònica d’Alacant i l’Orquestra de Vents Filharmonia.

Ha relitzat cursos de Direcció i Anàlisi, amb Gerardo Pérez Busquier, Jan Cober, Eugene Corporon i Carles Guinovart respectivament, a més, actualment realitza estudis de Direcció de Banda amb José Rafael Pascual Vilaplana.

També ha realitzat el Post-Grau de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona, baix la direcció de Manel Valdibieso i Antoni Ros Marbá.

Ha sigut director convidat de les següents bandes: Unió Musical de Bocairent i Unió Musical d’Albaida.

Ha sigut director titular de la Unió Musical d’Ibi al periode 2000-2003, de l’Agrupació Artístico-Musical “El Trabajo” de Xixona durant els anys 2003 al 2009 i de la Societat Musical “La Magdalena” de Tibi (2007-2012).

Durant la direcció artística a Xixona realitza la gravació i estrena de l’obra “Díptic del Tirant” de José Rafael Pascual Vilaplana, que patrocina la Universitat d’Alacant i és presentada a la fira del llibre de Frankfurt.

Amb aquesta agrupació obté el segon premi al Certamen de Música de Moros i Cristians d’Elda, i també el segon premi a la Primera Secció del Certamen Internacional de Bandes de Música de Múrcia, l’any 2008.

Al juliol de 2009 assisteix a les classes del mestre finés Jorma Panula, dins del Weimarer Meisterkurse a la ciutat de Weimar (Alemanya), amb l’Orquestra Filharmònica de Jena.

De 2009 a 2017 és Director Artístic de la Societat Unió Artística Musical d´Ontinyent. Al capdavant d’esta Socitat, obtié el Tercer Premi al Certamen Internacional de Torrevella  l’any 2010, i el Segon Premi al Certamen Internacional de La Sènia (Tarragona) l’any 2011 i el Primer Premi a la Secció Primera al Certamen Provincial de València al 2016.

Actualment és professor del Conservatori Professional “Guitarrista José Tomás” d’Alacant en l’especialitat de Flauta Travessera, i Director Titular de la Societat Musical Banyeres de Mariola, on obté el Segon Premi a la Secció Primera del Certamen de la Diputació d’Alacant l’any 2018.